2022-09-12
平時好少踏足紅磡,今次跟朋友嚟到呢間位於紅磡蕪湖街嘅清新cafe食早餐,即刻改變咗我對紅磡繁忙多車只有工廈嘅印象。Cafe清新有悠閒感,放假來放鬆下都幾好。menu 簡潔清晰。《 Deluxe All Day Breakfast 💲138 》(Black Truffile Scrambled Egg, Smoked Salmon, Avocado,Sausage, Portobello, Crab meat, Mixed Salad, Croffle)份量多又豐富,Croffle 香脆可口、牛油果夠熟香軟、黑松露炒蛋唔會太油,炒得幾香滑,蟹肉幾鮮甜~ 《 Cinnamon Apple Croffle 💲60 》Croffle即係以牛角酥為基調,製成窩夫,再加上配料,呢款就係加埋焦糖加蘋果肉,好香甜~《 Mixed Mushroom • Onion • Sourdough 💲78 》好鍾意食煙煙韌韌嘅酸麵團,呢個放上沙律菜同炒香過嘅菇,無肉健康又惹味,加上少少黑醋汁仲提味~《 Fresh Fruit Tea (pot)💲55 》見好多人都點呢個鮮果茶,又真係幾好味,清涼又香甜~《 Fiz
Cafe清新有悠閒感,放假來放鬆下都幾好。
menu 簡潔清晰。
《 Fresh Fruit Tea (pot)💲55 》
見好多人都點呢個鮮果茶,又真係幾好味,清涼又香甜~
《 Fizzy Lime Coffee 💲58 》
呢個好似cocktail/mocktail,杯邊黏上糖,杯中有有汽青檸水,另外倒入咖啡自行調教口味,好治癒,又幾好味好似tonic咁~
坐咗成朝感覺好chill~