2022-10-18
🏠紅磡雞蛋仔 呢間紅磡雞蛋仔,紅磡嘅老字號真係由我讀書食到而家,九龍區暫時未食過比佢性價比更高,蛋味更重嘅舖頭,又平又好味,佢點會唔成為我嘅All Time Favourite呢~其實我食過唔止我以下介紹嘅item,純粹之前食果啲都無幫佢地影到相,所以淨係介紹下面呢2隻啦😜😜 原味雞蛋仔 $15蛋香味好濃,有時係其他舖頭食,價錢貴過佢,但蛋味都無呢間咁濃!!我已經無限次回購呢間嘅原味雞蛋仔,蛋味濃,外脆內軟,甜度適中,價錢抵,真係無得彈!! 朱古力原味抺茶雞蛋仔 $22 食得多原味都會心郁郁試佢其他味😜呢個item真係好適合貪心嘅人叫,因為一次過滿足到3種口味嘅慾望😍😍老闆話佢堅持用吉百利牌子嘅朱古力粉,朱古力味會比其他牌子更香濃,成本都會貴啲。真係好欣賞老闆對自己食材嘅堅持同原則👍🏻食落朱古力味的確係好香,唔係好甜好假果隻朱古力粉味,而係有可可味果隻朱古力味😍抺茶味都一樣係好足料,因為佢唔係得個色無味果隻,係有抺茶果種苦苦甘甘嘅味,呢個真係值得一試!! 其實我都仲食過佢嘅肉鬆雞蛋仔同埋奶油班戟, 只係冇影到相🥹 特別推薦佢嘅肉鬆雞蛋仔,因為你一拎上手已經會feel到佢係超足料,係好重
原味雞蛋仔 $15
朱古力原味抺茶雞蛋仔 $22
其實我都仲食過佢嘅肉鬆雞蛋仔同埋奶油班戟, 只係冇影到相🥹 特別推薦佢嘅肉鬆雞蛋仔,因為你一拎上手已經會feel到佢係超足料,係好重🤣佢每一粒雞蛋仔都會鋪滿咗好多嘅肉鬆,如果唔算好大食嘅人當正餐食真係會食得飽!我記得我買肉鬆雞蛋仔嘅時候老闆會問我要貴啲嗰隻肉鬆定平啲嗰隻,我係揀咗貴啲嗰隻所以肉鬆嘅味都好濃好好味👍🏻👍🏻