2017-03-28
朋友係紅磡地膽,今日特地帶我去品嚐一間好有情調既酒吧餐廳餐廳內暗暗的,好有情調,好岩靜靜地食飯傾計Lobster Bisque龍蝦味好濃,開頭飲第一啖覺得唔夠咸味,但之後龍蝦味慢慢滲滿口腔,好彩我無加鹽,如果唔係就破壞左芝士薯蓉焗田螺燒BB鴿配墨西哥脆片BB鴿燒得夠乾身,但肉質都好juicy反而墨西哥脆片比較厚身,唔夠crispy半熟帶子扁意粉松露味好香,帶子食得出好新鮮,微微的煎香表面,口感唔錯炭燒美國豬肉眼扒由於係用炭燒,所以外層食到有少少苦味,而邊位既肉質較中間的細嫩,中間既肉質有d鞋檸檬梳乎厘中間既蛋白好軟滑,而且好香檸檬味Galaxy紫色cocktail 好夢幻呀有藍梅汁, 檸檬汁,violet syrup,當然唔少得酒精啦,酒精係用左peach vodka, 所以呢杯好岩好仔飲,易入口,又好睇,可以呃likeAlien Touch而呢杯就有whiskey, 菠蘿汁,檸檬汁,最特別係加埋兩滴豉油,但我朋友話異常的match我淺嚐左一啖,感覺都良好的我好欣賞呢間餐廳所有出品都係即叫即整而且對食物既要求都好高,個梳乎厘佢話第一個整得唔好,話再重新整一個俾我地,問我地介唔介意再等多
餐廳內暗暗的,好有情調,好岩靜靜地食飯傾計
松露味好香,帶子食得出好新鮮,微微的煎香表面,口感唔錯
中間既蛋白好軟滑,而且好香檸檬味