2024-05-02
Hidden Table今次要介紹旺角一間好紅嘅燒賣小食店,連「香港燒賣關注組」都有推介過,早排呢間仲搞過任食燒賣嘅比賽,我都好想玩,但當時無人陪我玩!😭呢間燒賣小食店裝修以橙色為主,店內雖然唔大,但都有幾張座位可以比人堂食,佢哋主要以外賣為主,燒賣款式一共有十款口味,分蒸同炸兩大類,有魚肉、豬肉及牛肉,另外仲有腸粉、碗仔翅、炸饅頭、撈麵等小食供應,連自家製辣椒油、蔥同芫荽都係任加。👍👍呢間小店門口都係有一級,你想食咩小食,店員就會出嚟幫你落單,唔使帶斜板都得,輕輕鬆鬆叫個外賣拎返屋企食就掂哂!1.泰式干蒸牛肉燒賣(8粒)$26(7.5/10)呢個泰式干蒸牛肉燒賣有少少似酒樓嘅乾蒸燒賣,配上泰式酸甜醬好惹味,食落好開胃,燒賣口感彈牙唔黐牙!2.奶油麻辣魚肉燒賣(8粒)$26(8.5/10)呢個係人氣奶油麻辣魚肉燒賣,口感非常彈牙,奶油配麻辣都幾夾,creamy得嚟帶少少辣,唔錯!3.日式大阪魚肉燒賣(8粒)$26(9/10)呢個日式大阪魚肉燒賣食落有少少似章魚燒,燒賣炸到外脆內軟,亦都放咗好多木魚碎同紫菜,同其他店嘅炸燒賣真係好唔同,好味!4.秘製腸粉(4條)$24(8/10)呢個腸粉
1.泰式干蒸牛肉燒賣(8粒)$26(7.5/10)
2.奶油麻辣魚肉燒賣(8粒)$26(8.5/10)
3.日式大阪魚肉燒賣(8粒)$26(9/10)
4.秘製腸粉(4條)$24(8/10)
呢個腸粉唔夠滑,食落有少少厚,唔夠薄身,麻醬同甜醬正常,芝麻粒如果多少少就更好!
2人總共價錢$102
個人口味總評分:8.25/10
@the.hidden.table
地址:紅磡必嘉街97號黃埔唐樓地舖
Please follow me🙆♂️ @wheelchaireatinhongkong
如果鍾意我嘅分享,麻煩請follow我,仲有記得Like同Share!🙏🏻🙇🏻♂️
#HiddenTable #紅磡燒賣 #紅磡 #紅磡好去處 #相機食先 #香港美食 #紅磡美食 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoods #hkfoodshare #dessert #hkdessertshop #food #hkfoodstagram #hkfoodpic #hkigfood #foodiehk #yummy #delicious #foodie #hkfoodieblogger #hkfoodies #wheelchaireatinhongkong