2019-03-25
下雨天陪朋友係佢住既酒店餐廳食飯,費時佢放低野又跑出嚟啦。今日都幾大雨,但食客食飯氣氛都好輕鬆愉快,可能受音樂影響。入嚟招呼好nice,會問你咩名好親切服務。香煎帶子什菌忌廉意大利飯 $148Seared scallops mushroom risotto芝士片勁厚勁脆,不失芝味。帶子3粒都爽口,燒過係香口既!意大利飯忌廉超多,芝味夠又juicy。飯粒生熟適中,飯配份量多到暈既菌,幾滿足。音樂好chill好西方風,好多坐上客。燒日本活性水飼有骨豬鞍 $238Yamato bone in pork chop肥肉最吸引呀,香草味好香口。豬鞍肉質大件厚身外,粉嫩帶咸。咁厚都煮到嫩而唔係老,功夫!燒汁加唔加都得,加就濃味d。唔加就原汁原味,燒既好鎖住肉汁,肉中都保持濕潤。主菜免費有個配菜Any chop can have one free side dish+ 炒羽衣甘籃配果仁碎 Sauteed kale with cashews蒜香十足,有中菜感覺!羽衣甘籃營養超級豐富,炒左都好實淨。果仁碎甜甜地好爽口!豆腐芝士餅配芝麻醬和秘製糖酥腰果 $68Homemade seasame dressin
今日都幾大雨,但食客食飯氣氛都好輕鬆愉快,可能受音樂影響。
入嚟招呼好nice,會問你咩名好親切服務。
香煎帶子什菌忌廉意大利飯 $148
芝士片勁厚勁脆,不失芝味。
燒日本活性水飼有骨豬鞍 $238
Yamato bone in pork chop
肥肉最吸引呀,香草味好香口。豬鞍肉質大件厚身外,粉嫩帶咸。
咁厚都煮到嫩而唔係老,功夫!
主菜免費有個配菜
+ 炒羽衣甘籃配果仁碎
Sauteed kale with cashews
豆腐芝士餅配芝麻醬和秘製糖酥腰果 $68
Homemade seasame dressing and candied cashews
成件豆腐樣,芝士在內就口感無豆腐咁軟身,但豆腐味濃。芝麻醬好結身,士多啤梨藍莓做點綴。
Chill rainy night must have something to drink~
Macallan 12 $98
From Scotch whisky
平時飲25年多,試下12年如何。少少香草味,薑果味都有,微微燻木香氣,12年都ok。滑順得嚟不失whisky既小烈。
Markers Mark Bourbon $78
From USA
濃烈的甜辛味散發,奶油口感咁。比較大酒氣上鼻腔。留下來既味道發出木味,配豬鞍好夾。依杯比Macallan 12驚喜,平時都少買美國whisky,原來都不錯!