2017-10-05 222 瀏覽
今晚去開紅磡搵朋友,朋友話崇潔街有間海鮮打邊爐平靚正,好過去食大財團,今晚就由佢帶我去滾!地方寬闊,坐得舒服,門外店內都可以看到生猛游水海鮮,直覺質素應有保証,心情大好!最貴的6:30-9:30時段都只係$208蚊,任飲任食,劃一收費。鍋底有4個特色鍋底選擇:麻辣雞鱔煲,火焰魚,火焰台山五味醉雞,同埋龍穿鳳。我地揀左龍穿鳳,即胡椒海蝦雞窩。呢個鍋底超級多料,絕對唔使加味精都好夠味!而且胡椒味好濃!我地直頭當湯咁飲左幾碗。海鮮拼盤好有驚喜,有鮑魚,龍蝦,鮮蝦,花蟹,貴妃蚌,蜆同螺,相當新鮮鮮甜,份量唔小!半邊龍蝦有我手掌咁隻手大,佢肌肉相當結實,好感動呀。美國安格斯手切肥牛,色澤鮮紅,肉質鮮嫰很有牛味,好大碟,好岩我地呢啲牛魔王。另外有個蔬菜籃。鯇魚腩肥美嫩滑,啖啖肉冇骨!好正!我地雖然得2個人,但店方沒有因此縮減食材份量。反而我地要主動要求份量俾少啲。服務非常好,店員熱情有禮會幫我地換骨碟執枱。$208蚊有龍蝦新鮮海鮮拼盤且配料任飲任食,實在超值!完全明白點解原味棧會零劣評!很有良心的小店,大力支持!

我地揀左龍穿鳳,即胡椒海蝦雞窩。

半邊龍蝦有我手掌咁隻手大,佢肌肉相當結實,好感動呀。

另外有個蔬菜籃。

鯇魚腩肥美嫩滑,啖啖肉冇骨!好正!

服務非常好,店員熱情有禮會幫我地換骨碟執枱。
$208蚊有龍蝦新鮮海鮮拼盤且配料任飲任食,實在超值!
完全明白點解原味棧會零劣評!很有良心的小店,大力支持!
  • 豪華海鮮拼盤