2019-02-02 110 瀏覽
就嚟到農曆新年,唔一定要食中餐,去到酒店品嚐高級西餐一樣夠滋味。先有杯荔枝玫瑰特飲,清新香甜嘅特飲,甜味適中,加上果香以及玫瑰花瓣,係杯相當出色嘅welcome drink。接著再有一杯墨西哥燒餡餅,新鮮即叫即烤,上枱時香噴噴,入口仲夠脆身添! 中間仲有肉碎、香草、蕃茄等配料,夾係餡餅之中,再配上各種特製醬汁,個人最愛係蒜蓉醬,味道更有層次添!主菜方面有煎帶子忌廉磨茹意大利飯同燒豬肋骨; 前者帶子煎得外表金黃香脆,中間又嫩滑帶有海鮮鮮味,而忌廉醬汁非常香濃,入口細滑,精華注滿每粒意大利之中,同帶子一同品嚐,感覺非常滿足。而燒豬肋骨份量亦夠晒大,每條肋骨都沾滿惹味嘅燒烤醬汁,入味到肋骨之中,肉質又夠滑嫩,仲奉送一客香脆薯條,同朋友開心share都會夠飽肚。

2019-01-27