2023-10-11
一向都知道紅磡有好多韓國美食,基本上喺紅磡食韓國嘢一定唔會中伏!今次嚟到呢間都市樂,食完之後有夢回韓國嘅感覺🥹🥹啲嘢食會唔會太好味!!😍ROSE忌廉辣炒年糕 $98👀近呢一兩年喺韓國開始興起一隻叫ROSE嘅醬汁,見到呢度有當然要試吓!個醬汁係辣辣甜甜,又有少少開胃!年糕每嚿煮到好軟糯,同埋佢入面都會有魚糕!最精粹係佢入邊嘅煙肉,好香好香🥹🥹🥹好味到拎埋個汁送飯!😍泡菜鍋配飯 $98👀天氣一涼少少就好想飲湯品,見到泡菜鍋忍唔住啦🫣呢度嘅泡菜鍋入邊有好多配料!有午餐肉泡菜魚糕金針菇等等,味道滿分超正宗!連平時唔想食咁多飯嘅我都食晒啲飯(仲要係唔夠食🤣😍辣醬炒豬肉配飯$98👀佢個汁真係無敵!如果之後我好掛住韓國嘅嘢食都會過嚟呢度幫襯!好愛入面嘅洋葱,甜甜的!而且仲有條狀嘅杏鮑菇,又係送飯一流👏🏻👏🏻都市樂 (紅磡)紅磡德民街29號地下H2號舖
😍ROSE忌廉辣炒年糕 $98
👀近呢一兩年喺韓國開始興起一隻叫ROSE嘅醬汁,見到呢度有當然要試吓! 個醬汁係辣辣甜甜,又有少少開胃!年糕每嚿煮到好軟糯,同埋佢入面都會有魚糕!最精粹係佢入邊嘅煙肉,好香好香🥹🥹🥹好味到拎埋個汁送飯!
😍泡菜鍋配飯 $98
👀天氣一涼少少就好想飲湯品,見到泡菜鍋忍唔住啦🫣呢度嘅泡菜鍋入邊有好多配料!有午餐肉泡菜魚糕金針菇等等,味道滿分超正宗! 連平時唔想食咁多飯嘅我都食晒啲飯(仲要係唔夠食🤣
😍辣醬炒豬肉配飯$98
👀佢個汁真係無敵!如果之後我好掛住韓國嘅嘢食都會過嚟呢度幫襯! 好愛入面嘅洋葱,甜甜的!而且仲有條狀嘅杏鮑菇,又係送飯一流👏🏻👏🏻
都市樂 (紅磡)
紅磡德民街29號地下H2號舖