2019-12-06
同朋友想食西餐就上網search下邊一度有牛好味,之後就見到紅磡嘉里酒店入邊有間bong pro dry aging好似唔錯, 所以就打電話book位。入到餐廳我感覺幾好,有落地玻璃可以望出去四周圍都好開揚嘅感覺幾正。喺餐廳個櫥窗見到好多dry aged嘅牛,非常之吸引,有多唔中唔同嘅級數!我地就叫左個 set食先食個餐前嘅麵包非常鬆軟加埋啲牛油慢慢滲入麵包,非常香嫩。之後我哋就叫咗個餐湯係甜南瓜忌廉湯, 南瓜味非常香濃入味真係好甜甜得呢係自然嘅鮮味! 店員再加上少少黑胡椒做topping感覺有惹味感覺。叫咗份雞嘅沙律, 雞肉係慢煮嘅肉質好香嫩又滑亦都唔會有好多嘅調味感覺呢得好似然有少少甘吉肉 on side, 整體感覺好自然好清新。之後有個賣相好靚嘅前菜有燒香左既嘅帶子,三文魚,黑魚子個擺盤好靚,似幅畫咁靚真!係有啲唔捨得食! 三文魚襯托有黑魚子感覺非常鮮嫩。之後就係食我哋主菜就係dry aged red eye and king prawn, 熟成牛超嫩滑無筋, 牛扒仲會有海鹽,喜馬拉雅鹽,青瓜,芥末燒汁 on the side, 口感層次非常之豐富而煎香港嘅大蝦有洋蔥忌廉汁嘅味
先食個餐前嘅麵包非常鬆軟加埋啲牛油慢慢滲入麵包,非常香嫩。
之後就係食我哋主菜就係dry aged red eye and king prawn, 熟成牛超嫩滑無筋, 牛扒仲會有海鹽,喜馬拉雅鹽,青瓜,芥末燒汁 on the side, 口感層次非常之豐富而煎香港嘅大蝦有洋蔥忌廉汁嘅味道 口感好濃郁好豐富!
跟餐亦有細細份嘅鮮茄肉醬意粉酸甜度剛剛恰到好處, 除此之外仲有士多啤梨雪芭,入口透心涼!充滿果香。
朋友食咗呢間餐廳之後都覺得幾正價錢又唔算好貴而且質素係有番喺度!必再回頭