2018-12-02
今日同朋友去食黃補新天地的誠拉麵,d麵好好食不特止,個環境都好好,好清潔。我今次就叫左個黑豚骨拉麵,佢係加左黑蒜油的豚骨湯底,而白豚骨拉麵就係原味,赤豚骨拉麵當然就系辣味啦。有機會真係要試晒咁多種口味。我真係食到停唔到口,隻糖心蛋都好好食,好嫩滑,蛋黃甘香我就點左個咁豐富的餐啦,我另外再加多了一碟煎餃子,同一碟日式叉燒,好正啊。仲有其他的選擇,要走蔥,多香油都可以個黑蒜油加上個硬面,好有味。個黑蒜油又唔會咸,食完唔會口渴。如果大家有咩想食都可以叫追加定食的,唔一定係叉燒同餃子,重有其他選擇。而家就開始食拉麵啦,不過食之前,記得點餐個時可以選擇個麵底的硬度。我就揀咗硬身,口感岩晒我。另外叫多碟叉燒,食得滿足啲。可以試下點黑蒜油湯底,別有一番風味。D叉燒肥瘦均勻,好嫩。d餃子好有料即叫即煎,淡淡肉,又煎得唔燶。好好味,加啲點就一流。而我的朋友就選左沾麵,沾麵都別有一番風味,我離遠都聞到了沾麵的香濃沾麵湯味到 ,流曬口水。下次同朋友一定再來食佢。
我真係食到停唔到口,隻糖心蛋都好好食,好嫩滑,蛋黃甘香
仲有其他的選擇,要走蔥,多香油都可以