2016-06-14 1550 瀏覽
一直都好奇怪Friends Italian Restaurant 和 Go Inside有什麼分別, 為什麼OPENRICE會有兩個不同的餐廳, 它們一同SHARE一個廚房的, 雖然不太明白, 不過間中也會支持此店, 全因為它是一間社企. 它主要請聾啞人士作為服務員,所以於點菜時要有較大的耐性,確保大家溝通明白午餐大約由$50 - $130 不等, 選擇有很多, 套餐包括餐湯,主菜和飲品(凍飲唔洗加錢架)今日個餐湯真.難飲.....睇落似磨菇湯,實際係有綠豆,似足中式既綠豆粥,如果加糖會似綠豆沙.....最後連平時唔浪費既我都飲唔到落去...真係太奇怪了呢個雞排拼薯菜SET只係$56, 係火車站拎埋COUPON 仲要-10蚊..有咁多薯菜好底食.雞排好大塊煎到岩岩好,好滑. 特別係薯角,好熱岩岩炸好.雖然呢間只係一間普通西餐廳,但既然係社企,食物又唔難食,當然要再黎啦!!!

奇怪的綠豆湯
最後連平時唔浪費既我都飲唔到落去...真係太奇怪了
雞排拼薯菜
雞排好大塊煎到岩岩好,好滑. 特別係薯角,好熱岩岩炸好.

2016-06-14
雞排拼薯菜