呢間小店主打不同口味燒賣,近日再次推出45分鐘燒賣放題 $78,每次可點4款,而每款有8粒。連埋現在餐牌上看不見的黑松露炸豬肉燒賣,共有6款蒸燒賣以及6款炸燒賣可供選擇。第一回先點了最想試的四款① 炸避風塘魚肉燒賣 $26② 黑松露炸豬肉燒賣 ③ 沙爹牛肉燒賣 $26④ 奶油麻辣魚肉燒賣 $26.4款都好食!避風塘燒賣其實係普通炸燒賣,微微辣,用竹籤食其實唔係好食到啲避風塘粒粒;黑松露醬好香,正!另外兩款蒸燒賣個醬都出色,奶油麻辣有啲似麻辣加胡麻醬,咁溝又幾好食。好快清晒叫下一輪!⑤ 櫻花蝦魚肉燒賣 $26⑥ 日式豬肉燒賣 $24⑦ 炸泰式牛肉燒賣 $28⑧ 炸大阪魚肉燒賣 $26.第二回呢4款食落就有驚無喜,櫻花蝦加豉油,平平無奇;日式似係醬油膏,無特別;泰式個醬汁魚露味重,我麻麻地;大阪燒個醬配炸燒賣,開始覺得滯。⑨ 泰式魚肉燒賣 $24①⓪ 炸珍珍豬肉燒賣 $26①① 炸紫菜魚肉燒賣 $26①② 大阪風素肉燒賣 $26 .第三回同朋友本住試晒咁多款口味而叫(因蒸素肉燒賣需時而後上),珍珍薯片加個類似燒烤醬既炸燒賣幾特別,可以一試;而紫菜炸燒賣就係Shake Shake粉咁,唔錯。

第一回先點了最想試的四款

⑨ 泰式魚肉燒賣 $24
①⓪ 炸珍珍豬肉燒賣 $26
①① 炸紫菜魚肉燒賣 $26
①② 大阪風素肉燒賣 $26
泰式同大阪風係同上一輪同口味!兩款都麻麻地既口味蒸炸轉換有少少衝擊,好似食極都未食完咁。唯一試到個素燒賣有冬菇粒,應該唔加大阪醬咁濃味既會幾好食。
本身仲諗住Encore再叫沙爹/奶油麻辣,但最後果輪越食越滯,食到個人都有少少呆滯。一黎大部份醬汁偏膩及重口味,二黎炸燒賣本身有飽腹感。另外,除左素燒賣,我其實已經唔係好食得出魚肉,豬肉,牛肉燒賣,特別係炸過既。

小店地方淺窄,只有3個企位2個坐位,除左我跟友人,同時都遇到有另外兩組燒賣放題客人,其中兩個表示高估左對燒賣既熱愛,食左兩輪就宣佈完場;另外二人則在我離開時剛到場,未知戰績如何。
總結呢個燒賣放題我覺得可以一試,但唔建議一個人,因為真係食唔到幾多款八粒,但如果每份可以係4粒就可以一試各款口味。我覺得按喜好Encore食到飽應該會比較滿足。
而人多叫放題亦好似性價比唔高,因為人均要食三碟先回本。