2021-05-19
最近嘅天氣太熱啦所以呢都唔想自己煮嘢食~去咗附近嘅餐廳行咗一陣決定食意樂餐廳之前有一段時間經常都食意樂嘅下午茶因為佢真係好鬼平30幾蚊至$40就有一個下午茶,好欣賞佢哋嘅紅豆冰同埋啫喱芒果冰冰特飲,啫喱芒果冰冰特飲入面呢有啲啫喱 加埋芒果飲品飲落去特別解渴今晚我就係食晚飯,屋企人就叫咗和味啖啖肉,係星期二嘅特選餐$88蚊,當中有牛扒有雞扒有煙肉,留心蛋同埋薯條🍟翠玉瓜做配菜,有一舊粟米,兩粒蕃茄仔,其實呢個餐都幾抵食,可以揀牛肝菌汁或者黑椒汁,我本人就覺得牛肝菌汁比較好味😋牛扒冇乜根 幾有牛味, 亦都唔會好多肥膏雞扒幾好食又滑, 薯條亦都炸得好香脆,點埋茄汁就一流,不過好可惜今晚紅豆冰居然冇晒,佢紅豆冰做得好出色紅豆好夠林 亦都加上大量椰汁好香,冇得飲紅豆冰我就叫咗奶茶多奶,奶茶多奶都幾香幾好飲唔錯唔錯,不過我叫佢攞煉奶 佢就話要加一蚊,我就叫咗牛肉拉麵🍜 湯底係豬骨濃湯,不過比起日本嗰啲就冇得比啦,不過都夠味嘅,拉麵嘅質地都算可以接受有啲彈牙,牛肉方面就份量比較少但係味道都可以~ 拉麵有一個糖心蛋,個糖心蛋做得幾好食😋 我覺得個湯底都有啲鹹如果經常食或者飲晒個湯我都覺得幾辛苦我就加咗
所以呢都唔想自己煮嘢食~
去咗附近嘅餐廳行咗一陣決定食意樂餐廳
之前有一段時間經常都食意樂嘅下午茶
因為佢真係好鬼平
今晚我就係食晚飯,屋企人就叫咗和味啖啖肉
,係星期二嘅特選餐$88蚊,
牛扒冇乜根 幾有牛味, 亦都唔會好多肥膏
雞扒幾好食又滑, 薯條亦都炸得好香脆,點埋茄汁就一流,
冇得飲紅豆冰
我覺得個湯底都有啲鹹如果經常食
或者飲晒個湯我都覺得幾辛苦
我就加咗$9要個粟米忌廉湯,我覺得粟米忌廉湯唔夠之前嗰個姑姑忌廉湯好飲,
入口比較多渣,唔夠滑 不過味道都算OK嘅
屋企人叫咗個野菌天使麵,係素食,呢個意粉係完全冇肉嘅, 加啲芝士粉之後都幾好食,亦都幾夠汁,