2021-07-28
⿻⿻ 𝘻𝘪𝘻𝘪𝘻𝘪𓏲𓏱𓏭𓏭今次去呢間cafe係一間tattoo studio裡面嘅corner 鋪頭叫滋滋滋 裝修係簡約明亮嘅韓國咖啡店風格 枱凳嘅設計都好modern好特別 超適合打卡! 佢地除咗有最常見嘅咖啡款式之外 仲有韓式cafe最愛嘅einspanner同枱枱都點嘅lotus biscoff latte 甜品有matcha canele 同店主新研發嘅greek yogurt cake 兩杯嘢飲賣相都好吸引 本來就中意食lotus餅所以lotus biscoff latte好得我心 ♥︎︎ 焦糖味嘅餅乾碎配上厚厚嘅cream同咖啡 撈埋之後焦糖、奶同咖啡味都好出 邪惡不過好正einspanner係出名嘅維也納咖啡 係香港比較少見 上面係一層厚厚嘅cream下面係黑咖啡 分層好靚 可以一次過感受到咖啡嘅甘苦味同cream嘅濃郁口感~ 抹茶可麗露切開會有流心嘅效果 入面超香甜軟熟 出門個層有啲韌度 抹茶味夠甘香濃郁greek yogurt cake係乳酪味好濃嘅蛋糕 低糖所以成份嘢加埋都係200卡內 酸酸地咁幾清爽 食完唔會有甜膩嘅感覺 無負擔 減緊肥都可以食 ٩( ᐛ )و𓏲𓏱𓏭𓏭
𝘻𝘪𝘻𝘪𝘻𝘪
𓏲𓏱𓏭𓏭