2019-08-17 293 瀏覽
早前經過這間木系餐廳,開頭以為係食omakase,睇一睇menu先知主打串燒!見評價不俗,就預約咗嚟食晚餐。餐廳人氣十足,平日都座無虛席,加上座位不多,所以我哋都好慶幸有一早訂座呢!今次仲獲安排坐bar枱,睇住師傅喺我哋面前燒串燒再送到我哋面前,非常新奇嘅體驗!我哋點咗幾款串燒淺嚐:鱈魚乾鱈魚乾烤得薄脆,保留鮮味,令人忍唔住一口接一口。牛舌估唔到一串都有4大塊,而且每塊都好厚切。牛舌燒得剛好,柔軟之餘又帶嚼勁,食嘅時候仲有肉汁,值得一試!雞心雞心口感比想像中爽脆,挺好食!粟米份量不多,但實在燒得有水準。粟米香甜多汁,隱隱吃到炭火香。明太子茶漬飯飯糰輕輕燒過,外面焦脆,淋上明太子湯再壓扁,口感煙韌。油甘魚鮫油甘魚鮫份量十足,燒得皮香肉嫩,唔需要太多調味,已經非常好食!千兩茄子茄子份量比想像中少,開頭以為係原條燒茄子呢。茄子灑上木魚,無太多調味,味道較為清淡。

我哋點咗幾款串燒淺嚐:
鱈魚乾
鱈魚乾烤得薄脆,保留鮮味,令人忍唔住一口接一口。

牛舌

雞心
雞心口感比想像中爽脆,挺好食!

粟米
份量不多,但實在燒得有水準。粟米香甜多汁,隱隱吃到炭火香。

明太子茶漬飯
飯糰輕輕燒過,外面焦脆,淋上明太子湯再壓扁,口感煙韌。

油甘魚鮫

千兩茄子