2012-12-24 1446 瀏覽
今日為左睇話劇,特登陪女朋友仔去灣仔搵野食!唸唸下我地就決定再去「純子」一轉!呢次呢,我地點左兩樣野,分別係燒牛舌同埋燒羊肉!主菜未到,多款前菜先行,以咸魚仔為首,得確令我地更開胃(雖然我覺得呢個泡菜的味道仲可以濃一點)牛舌到,配埋醒胃既酸汁,送飯一流!牛舌有鐵板既香味,而肉質還算幼嫩,但略嫌肉汁鎖得唔夠實,未能係口腔留下油脂既香氣!至於燒羊肉,可以放係生菜卷埋食,因為羊肉汁偏濃,配清新既生菜,確有異曲同弓之妙!羊肉夠(穌),肉質比較厚,質感有d似駝鳥肉,送飯都係一個唔錯既選擇!總括黎講,去純子食燒牛舌($90)或羊肉($120)都係唔錯既選擇,但要留意兩人用餐可點一款肉,再配其他小吃,效果比兩款肉一定更好!

2012-12-21