2024-05-28 46 瀏覽
啱啱行開奧海城,見到呢間有得打卡花花牆嘅Yolanda Bakery蘭特餅店。原來佢係始創於2014年,仲要係全手工制作出品,一於買黎試下!特濃朱古力&比利時朱古力曲奇🍪呢間嘅曲奇🍪好多媽媽朋友推介,所以一直都Bookmark咗要試下,好彩買完自己食咗一塊咋,好鬆脆,回家俾小朋友食曬😂😂😂唔知係咪因為朱古力🍫味,下次要買多幾款,佢地仲有各式各樣唔同口味㗎💕💕🍰件裝蛋糕🍰佢地係全手工製作,唔似一般蛋糕店買個啲,食完=無嘢食😂😂😂口感軟綿綿同好濃香蛋味,我就買咗朱古力榛子、楊枝甘露、黃金瑞士栗子、貓山王榴槤呢幾款,好彩留返個黃金瑞士栗子俾自己咋,第二日個雪櫃好乾淨😂😂清曬🤪🤪鮮人蔘花膠&金桂雜糧花膠呢個係俾錢個時店員介紹係佢哋嘅新品,係必試!即刻買2款試下,好方便唔洗自己處理花膠咁麻煩可以即食介要整埋仲想點😂😂入面真係有咁蛋舊花膠而且好滑,好啱飯後做甜品!食後感💕💕明白香港好多都係自家製作嘅蛋糕店,其實間間都好食同埋真係精心製作嘅,但呢間嘅感覺係多元化、會創新,而且唔止淨係考慮潮流(賣完就算),佢地都有長者去買架,有啲捲蛋其實都好想買黎食,我去買個日都伯伯一個人都買咗3條喔,下次一家要試下

特濃朱古力&比利時朱古力曲奇🍪

🍰件裝蛋糕🍰

鮮人蔘花膠&金桂雜糧花膠

食後感💕💕
明白香港好多都係自家製作嘅蛋糕店,其實間間都好食同埋真係精心製作嘅,但呢間嘅感覺係多元化、會創新,而且唔止淨係考慮潮流(賣完就算),佢地都有長者去買架,有啲捲蛋其實都好想買黎食,我去買個日都伯伯一個人都買咗3條喔,下次一家要試下!佢哋都好多分店㗎,可以去佢哋IG或網站睇下!

📌Yolanda Bakery 蘭特餅店
📍大角咀奧海城三期UG46舖
2024-05-24
20 分鐘 (外賣自取)