2023-07-11
我哋嗌咗抹茶焙茶奶蓋雪花盛盤同香草芒果嫩仙草雪花盛盤,其實佢哋嗰base係一樣,分別主要係上層嘅topping!先講個base,佢係仙草雪花冰下面再有層仙草置底,一食你就會明點解佢話釋放到仙草自身嘅膠質,因為係真係啖啖都微拉絲超神奇!店舖無額外加糖水,令客人更食得出仙草嘅清甜🌿而上層有多款唔同味道選擇,超鍾意抹茶焙茶奶蓋!抹茶雪糕回甘好味,焙茶奶蓋同樣出色!而芒果係香港限定口味,芒果味道天然清甜,芒果迷必試!🥭 兩款冰都有加上玄米茶脆米,個人認為呢點係推高咗個層次,真係意外地超match!盛盤會附帶芋圓、薯圓同紅豆🫘 客人亦可以加配其他配料,個人超推介芋泥喔💜.八時仙草茶 $28食冰就同時想飲下熱飲balance下🤣 八時仙草茶可以揀無糖,飲落滿滿天然味道,帶微微甘草回甘,非常暖心呢~
.八時仙草茶 $28