2021-01-03
呢間位於尖沙咀嘅cafe主打素食bagel🥯、墨西哥卷🌯、甜品🧁等,同fd黎打卡係幾好,食物就一般~Vegan Cafe-1️⃣「大啡菇及芝士比高包🍄🥯($98)」-Bagel自家製(+$5),唔係行煙靭路線,食落有少少香味,可以當佢三文治咁食,大啡菇好juicy,素芝士鹹香但較乾🧀,加上他他汁,食落比墨西哥卷好🙈~Portobello & cheese bagel -2️⃣「和風牛油果吞拿魚墨西哥卷🥑 🌯 ($98)」-餅皮幾香,但內餡有d淡,啖啖都食到好爽脆嘅蔬菜🥗,牛油果夠熟但份量少,素吞拿魚食落似魚蛋,同想像中有出入~Vegan avocado tuna burrito -3️⃣「紅絲絨蛋糕❤️🍰($54)」-呢款我呢鍾意,蛋糕食落濕潤好香,唔會太甜,素忌廉同真嘅好似😌~Red velvet cake👍🏻-4️⃣「伯爵茶蛋糕🤎🍰($54)」-食落伯爵茶味頗出,食落較紅絲絨蛋糕乾dd,但素忌廉仍夠滑,都不錯🤣~Earl Grey Cake👍🏻-5️⃣「Matcha Latte🍵(set +$0)」-飲落冇左奶香差dd,應該因為係oat blend,多左陣瓜子味?🤔,茶味偏苦澀,唔會甜!~-6️⃣「Cold
1️⃣「大啡菇及芝士比高包🍄🥯($98)」
2️⃣「和風牛油果吞拿魚墨西哥卷🥑 🌯 ($98)」
3️⃣「紅絲絨蛋糕❤️🍰($54)」
4️⃣「伯爵茶蛋糕🤎🍰($54)」
5️⃣「Matcha Latte🍵(set +$0)」
6️⃣「Cold Brew☕️(set +$0)」
個樽幾似酒樽,幾靚,飲落酸酸地,還好~