2023-01-05
𝟙𝟜.𝟙𝟘.𝟚𝟘𝟚𝟚📌圓貝 (景隆街) (銅鑼灣)銅鑼灣景隆街2號地下D號舖🔎#hkfoodieat_銅鑼灣💸人均消費: $60內🌿評分: 4/5🈚️加一服務費餐廳分類🔖 #hkfoodieat飲品🧃食完餃子後突然好想飲珍奶🧋但其實已經幾飽唔係太想飲啲咁膩嘅飲品😥記得啱啱有經開一間用咗橙色同綠色做門面主色嘅奶茶店🔶呢間奶茶店就係主打用植物奶製作奶茶🙌🏻而且有非堅果嘅植物奶可供選擇🍃好貼心咁照顧埋堅果敏感人士嘅需要🌸仲係低糖配方而且冇人工添加糖所以係連糖尿病患者都係適合飲用㗎🙀𐂂 圓貝之戀 ($36) (P) 初嚐植物奶茶系列🥳玫瑰花瓣加上奇亞籽同埋活性碳珍珠配搭嘅奶茶口感非常豐富😌燕麥腰果奶嘅口感非常順滑完全冇顆粒感🥰本身對植物奶印象唔太好因為之前買過覺得佢好難飲🤢不過呢度嘅奶茶唔會有嗰啲奇怪嘅植物味😹飲落亦都完全唔膩👻活性碳珍珠口感亦出奇地唔錯🎃食落覺得佢有啲似麻糬嗰種煙煙韌韌嘅感覺😎可能係因為佢係低糖配方所以珍珠都係唔甜的😳奶茶嘅甜度算幾適中而且玫瑰花茶嘅茶底都好香🌹整體嚟講係幾夾幾值得一試✨📍其他分店位置#hkfoodieat_鰂魚涌 #hkfoodieat_灣仔 #hkfoodi
📌圓貝 (景隆街) (銅鑼灣)
銅鑼灣景隆街2號地下D號舖
🔎#hkfoodieat_銅鑼灣
💸人均消費: $60內
🌿評分: 4/5
🈚️加一服務費
餐廳分類🔖 #hkfoodieat飲品🧃
圓貝之戀
𐂂 圓貝之戀 ($36) (P)
📍其他分店位置
#hkfoodieat_鰂魚涌 #hkfoodieat_灣仔 #hkfoodieat_中環