2019-04-20
今日朋友想食清d,所以我地黎左呢間專食素食嘅餐廳。我一路都對食素嘅餐廳都麻麻,因為多數都會好努力扮返正常菜式而令本身食材浪費左,好少會真係做得好出色。今次食完呢間我都仲係有呢種感覺,不過味道都算係唔錯。要讚嘅係花款算係多,可能今日我地無叫d最出色嘅餸,所以整體食物質素麻麻。另一樣要讚嘅係環境同服務,環境十分寧靜同舒服,好適合三五知己傾計。而d staff服務都好周到👍🏻宮保菇丁 - 將菇同腰果炸左,再配合返個甜酸汁。醬汁味道係ok嘅,不過個菇炸到淋淋地 (炸完放左好耐嗰種感覺) 同埋比個醬搞到無咩菇味。擔擔麵 - 無肉碎嘅擔擔麵,雖然有好多花生但整體味道都係好淡,叫左辣但唔辣。天婦羅露荀牛肝菌意大利飯黑松露大啡菇 - 除左黑松露,仲用左薯蓉、薯仔粒同粟米去焗。成個菇好香黑松露味👍🏻千層蛋糕 - 海鹽味好重,但個皮好厚,食唔出千層嘅口感。蘋果玫瑰花茶 - 不太推薦,因為味道似溝出黎,蘋果同玫瑰花味都飲唔到。
天婦羅露荀牛肝菌意大利飯
千層蛋糕 - 海鹽味好重,但個皮好厚,食唔出千層嘅口感。