2022-03-05
【素年 Friends of Years】近年越黎越興素食文化,呢間素食Cafe菜式都幾新穎,食落完全唔覺得係素食😳既有特色而且環保♻️Tom Yum Risotto $88呢個冬陰功既risotto味道偏辣🌶 連我食得辣既食多幾啖都覺得要飲野🥵 味道係唔錯既,冬陰功味重又creamy 而且食完唔會覺得膩 但唔食得辣嘅朋友就要注意一下😳Katsu Curry Risotto $108咖喱唔辣 做到幾似日本咖喱🍛 佢哋嘅炸豬扒係用咗新豬肉去整,食落同真嘅炸豬扒冇分別😙 而且口感仲冇咁肥膩添 All Day Pancake Black Fest $148芝麻醬pancake配雪糕,兩者都幾濃芝麻味而且唔會好甜,但pancake略嫌做唔到好soft既口感,有少少似食緊芝麻味嘅熱香餅😂 呢個性價比一般🤧Latte $24正常oat latte水準~~Banana Potaya Oat Milk $36 (發現唔記得咗影🥲)正常香蕉火龍果燕麥奶味,夏天飲會幾消暑而且對腸胃好😆Ps佢哋嘅食物都幾大份😳 如果係兩個女仔食,建議可以一個主食同一份小食share都已經夠飽🤓
Tom Yum Risotto $88
Katsu Curry Risotto $108
呢個性價比一般🤧
Latte $24
正常oat latte水準~~
正常香蕉火龍果燕麥奶味,夏天飲會幾消暑而且對腸胃好😆