2020-12-22
Loving Nature係我最愛既餐廳之一,可惜佢個位置唔算方便,同埋營業時間都較短,所以要等到放假先有機會過黎。以前餐廳係位於工業大廈,地方寬敞,但就少左種開揚既感覺。餐廳既新位置係商廈外既鋪位,有一個大平台種植開草,餐廳更用左落地大玻璃,採光一流。天氣好既日子黎既話,可以感受到暖暖既陽光。Loving Nature係一個宣揚愛既地方,喺度真係好有被愛既感覺。記得第一次試「天貝」依樣神奇食物,就係喺度食牛油果天貝壽司。壽司既餡料有醃製左既天貝、牛油果、青瓜同蕃茄,幾款材料配合得幾好,不過如果份量可以多啲就更好,一個人食未必夠飯。香煎餃子入面包住左好多蔬菜,而且仲加左大啡菇,香氣爆燈。豆腐芝士漢堡既漢堡包係自家製,上菜時仲會烘返熱,成個包外脆內軟。豆腐扒份量十足,煎香左既表面封住左內面既水份,食落好濕潤,vegan cheese亦都有好香既芝士味。餐廳每日都會有唔同款式既vegan cake同麵包,而今次就比我遇到vegan croissant!牛角酥層次分明,但又唔會好油膩,絕對可以encore。焦糖豆奶都好香濃,比焦糖咖啡好味。坐喺餐廳入面,突然有種台灣文青cafe既感覺。喺冇得
坐喺餐廳入面,突然有種台灣文青cafe既感覺。喺冇得去旅行既日子,黎到有特式既餐廳,都係生活裡既一點小確幸。陽光很燦爛,好想再去台灣,唔知幾時先有得再去呢。