2021-10-04 37 瀏覽
前排上網見到有post介紹呢間purple cafe💜☕,即刻約埋紫色控嘅閨蜜好友一齊去👭,佢一聽到就超興奮。 店外以白色小屋設計,門口放咗張白色木椅,簡約舒服。一推開門又係另一種style,門口放咗一張紫色吊椅,背景仲有好多粉紫色嘅花,少女味濃,感覺超夢幻,打卡一流! 卡邦尼意粉基本上係我必點嘅菜式,意粉煙韌彈牙,忍廉好香,又唔會太多。芝士醬汁幼滑,帶有啖啖煙肉香味🥓。上面仲加咗兩塊紫薯乾,完全符合晒purple cafe 嘅紫色概念。 蟹柳明太子意粉有好豐富嘅明太子🍝,食落每條意粉都黏住明太子,咬落去好爽脆,感覺好有層次。以明太子鹹香味再配搭蟹柳鮮甜味,意粉軟硬度適中。 其實我自己唔食竽頭,但又好鍾意食香竽味嘅雪糕,不過就從來都無飲過香竽嘅飲品。見到其他檯嗌嘅紫色飲品又好靚,好想打卡影相,所以最後嗌咗杯香竽波波鮮奶🫐,第一次飲香竽嘅飲品,好有驚喜,有濃濃嘅芋頭香、奶香,珍珠煙煙韌韌,令成杯飲品更有層次,令人念念不忘。 我朋友揀咗杯蔚藍星空雪🌠❄,成杯都係淺藍色,上面有一層忌廉,同個名真係好match。 呢度不論係環境同埋食物都真係啱晒打卡呀!!

呢度不論係環境同埋食物都真係啱晒打卡呀!!
2021-09-01
15 分鐘 (堂食)