2023-07-08
基地曑以紫色為主調 💜 同時亦走 Cyber 風,環境乾淨俐落,紫色主題十分特出,朋友去過話環境又靚,食物又唔錯 😍 所以今次特登拉埋男友過黎試下 🤩基地叄~重奏見到餐牌張相忍唔住叫左 😍 三層嘅金色架非常吸睛 🤩 上面分別有風乾火腿配蜜瓜、柚子漬海鮮同埋法式田螺 💜 風乾火腿鹹鹹香香唔算太濃味,配合微甜嘅蜜瓜幾 balance;法式田螺就口感唔錯都幾香,墊底嘅薯蓉超 creamy 香滑 🤤 最驚喜係海鮮,酸酸地帶出左鮮味,有蝦、帶子、北寄貝、八爪魚同埋蜆等海鮮 🤩 睇相以為個兜細細個,點知原來入面咁多料 😍 義大利紅蝦薄切紅蝦非常鮮甜彈牙,仲好香海水味,加上沙律醬同埋魚子,更加帶出左個鮮味,整體味道層次都幾豐富 😋龍蝦西班牙海鮮飯超級足料嘅海鮮飯 😍 龍蝦鮮甜彈牙,蜆同魷魚仔都幾鮮味,個飯配料都幾多,味道唔算太濃,熱辣辣幾好味 🙆🏻♀️基地薄餅可以自選三款料嘅 pizza~ 我地今次揀左煙三文魚、煙燻豬面肉同埋野菌 🤤 厚底 pizza 上面搽滿茄膏,配料份量好多,再加上滿滿嘅芝士 😍 啖啖餡料,中間軟軟地個邊就脆脆地幾有咬口,一樣都係夠熱夠新鮮 😋飲品:雲尼拿紫薯沙冰、香水有毒男友
基地叄~重奏
義大利紅蝦薄切
龍蝦西班牙海鮮飯
基地薄餅
飲品:雲尼拿紫薯沙冰、香水有毒
男友叫左呢度嘅 signature smoothie - 雲尼拿紫薯沙冰 🤤 入口勁香紫薯味,跟住就有淡淡雲尼拿味,而且唔會好甜,所以就算加埋上面嘅忌廉大啖飲都唔會好漏 👍🏻 我就試左佢地其中一款 signature cocktail - 香水有毒 😏 係Rose infused Vodka 再配上西柚同桃 🍸 Fresh 得黎又有 d sweet,酒味唔算太濃,酸酸甜甜幾好飲 😆
紫色調嘅裝修真係好型好靚 💜 而且坐得好舒服,環境乾淨食物質素都好唔錯,勁適合拍拖,聚餐或者同好姊妹黎傾計打卡 😍 而且侍應都好有禮貌好好笑容,感覺真係幾唔錯 💕