2018-02-15
早2日行經K11買野,見到一間好有日本風味嘅日式料理店,老公二話不說就直接入去試下。內裏雖然裝修簡單,但全木風格令人感到好舒服。由於當晚時間比較早,所以唔太多人,之後到7:30pm 左右就差不多全full了。士多啤梨帆立貝沙律好特別嘅fusion 菜 , 士多啤梨加上帆立貝,食落好清新仲好鮮甜,配上清酒味嘅啫喱一起吃好特別又開胃。刺身拼盤刺身就自己揀款再配搭成拼盤,出面好少有日本紅衫魚刺身,肉質鮮美仲好新鮮, 而深海池魚, 味道甜美,比較有咬囗。 赤貝,非常之爽口,仲帶點鮮甜。金目調,大廚將魚皮輕輕的燒過, 所以有微微焦香味,魚肉有彈性。左口魚,鮮味濃,配上辣蘿白蓉蔥等再配埋醬汁更能帶出鮮味。赤貝鬚加上青瓜絲做成卷物,入口爽脆清新。清酒煮蜆蜆肉肉質鮮嫩飽滿又無沙,鮮味十足,味道甜美,令人忍不住吃不停口,連湯汁都飲清。燒雞翼雞翼燒得金黃香脆,內裏雞肉嫩滑多汁。燒牛小排牛小排牛味香濃撲鼻。入口牛肉鮮味和油香流入口腔內,好好食喔!海膽牛油果卷海膽用上馬糞海膽,加上三文魚子,入口即溶而且仲好鮮甜,是我倆的最愛。最後有紫薯雪糕做總結,紫薯甜味又濃郁,而且不太甜,我好喜歡喔!
內裏雖然裝修簡單,但全木風格令人感到好舒服。
士多啤梨帆立貝沙律
刺身拼盤
赤貝鬚加上青瓜絲做成卷物,入口爽脆清新。
清酒煮蜆
燒雞翼
雞翼燒得金黃香脆,內裏雞肉嫩滑多汁。
燒牛小排
海膽牛油果卷