話說今日放假去港島探朋友吹水,路經呢間台灣茶店,見時間幾充裕,就買了兩杯去同朋友一齊飲。本來台灣茶店係香港已經一D 都唔陌生,咁啱見到茶店有人採訪佢地,講起佢地 D 茶有也咁特別,聽聽下聽到我都心動買左兩杯 !店長話,佢地既檸檬烏龍茶係下過好多苦功,都係佢地主打賣點。茶係來自台灣阿里山,而且佢地檸檬蜜係每日自己新鮮熬製 !為左要追求百份百台灣口味,檸檬都係由台灣進口用一種帶有特別香味既一個品種,佢地所有材料都係由台灣進口,而且有自己既茶園  !  另一杯係布甸烏龍鮮奶,佢地唔用奶精,而係用鮮奶, 而且布甸係佢哋自己親手整唔係買出邊嗰啲現成,沖出嚟層次好分明未飲已經係一種視覺享受!用鮮奶果然係比奶精更加香滑!我朋友一飲已經話呢間係好野,問我係邊度 見到呢間茶舖咁用心經營我當然都唔會吝嗇我嘅文筆支持下佢地

布甸烏龍鮮奶 , 檸檬烏龍茶

見到呢間茶舖咁用心經營我當然都唔會吝嗇我嘅文筆支持下佢地