2019-08-10 545 瀏覽
間中先黎九龍城搵食open rice既朋友仔,隔左唔知幾耐再黎到九龍城搵茶記開餐,好自然就會行到黎福佬村道(即HSBC個邊街),朋友仔可能會覺得怪怪地,呢度依舊係仲有間茶記,但外觀同招牌好似怪怪地。唔怪既,只係原先個間地XX搬左去隔離街,而呢個舖位就開左間新茶記。呢間新茶記「大城小廚」食物款式味道都中上既,只係份量細左少少,OL、always on-diet既靚女們就夠晒食ga la,但男士呢就可能唔多夠喉。早餐set:沙爹牛肉通粉配熱奶茶,沙爹牛肉味道正常既,但個通粉湯底就勁重麵粉味😞,而杯奶茶呢,佢個茶底就濃左dd,建議飲唔慣港式奶茶既朋友仔唔好試,唔慣真係會飲到胃仔唔舒服架!(曾經聽老一輩講,想試下間茶檔掂唔掂,order一杯熱奶茶就見真章,薑個然係老既先夠辣🤪)