2017-02-19 273 瀏覽
平時食京菜嘅地方都係比較舊式,或者好中國風。呢度嘅裝修都比較新穎,有啲fushion嘅感覺。連食物都係以tapas形式,樣樣細細碟,咁就可以試多幾款菜式。醉如意,係花雕枝豆。咁樣食枝豆都係第一次,都幾好,有少少酒香。水晶翅,整到玫瑰花形狀。食落口真係食緊翅咁,不過係啫喱咁。但始終熱辣辣岩我啲,不過呢個都係good try。口水雞加上麻醬好香口呢,而且雞肉都好滑嫩。黄金蝦球。絕對係今晚嘅delight,蘸上鹹蛋黃再拎去炸。外表香脆,蝦球又夠鮮美爽口脆爆牛肉絲,其實有啲似食緊薯條。不過唔係好食到牛肉香就有啲浪費同可惜黄花魚又係煎得幾香,魚肉又滑酸菜魚連個湯都好正,連湯都飲翻幾啖紅油抄手,個醬汁好多層次,辣中帶鹹帶甜。人地真係叫【吾是南瓜】$48 賣相係就係南瓜,但咬開🤓咦!係蓮蓉餡嘅🤔而個皮先係用南瓜蓉整㗎😂咬落有unexpected嘅味道果下幾得意好鬆軟嘅高力豆沙味道追趕住源記,因為係源記太子女開㗎。
口水雞加上麻醬好香口呢,而且雞肉都好滑嫩。
黄花魚又係煎得幾香,魚肉又滑
酸菜魚連個湯都好正,連湯都飲翻幾啖
紅油抄手,個醬汁好多層次,辣中帶鹹帶甜。
好鬆軟嘅高力豆沙
味道追趕住源記,因為係源記太子女開㗎。