今日同男朋友放假去咗灣仔睇燈飾 行咗好耐影咗好多相 我哋兩個都見有啲口渴 就去咗買台式飲品解渴大排長龍人氣相當高 店內沒有座位只供外賣 小小的店舖只有兩個職員 一個落單 一個泡製飲品 忙個不停正宗嘅台灣飲品不在話下 連職員都是台灣人 他會跟你說溫柔的普通話 唔知以為自己去咗台灣而家店鋪開張優惠買一送一 好抵呀 唔幫襯真係對唔住自己電視機不停播著有關茶品的相關影片 相信呢到嘅茶類飲品質素不會差飲品方面選擇都非常大眾化 有清茶,奶茶,紅茶,奶蓋,奶昔,冬瓜茶……味道選擇都有好多種, 仲可以加珍珠,布丁,蘆薈,仙草凍……每款五蚊每款飲品都有兩個size提供選擇 中杯或大杯冰塊及糖度亦可提供選擇 非常貼心珍珠奶茶大杯$33呢度嘅珍珠非常有特色 比平時食開嘅珍珠細粒 口感煙韌彈牙 令人有一種停不下來嘅感覺一口接一口另外茶味夠清夠純 沒有苦澀味 入口非常順滑分分百香果大杯$36清新芳香嘅百香果味道一啲都唔假 點了小甜 味道啱啱好 配料包括彩虹蒟蒻及細細粒珍珠 每飲一啖都食到qq彈彈嘅配料 而且顏色好看非常繽紛本身想飲琥珀珍珠鮮奶 可惜店員說已經售罄 太可惜了

而家店鋪開張優惠買一送一 好抵呀 唔幫襯真係對唔住自己

每款飲品都有兩個size提供選擇 中杯或大杯