由開舖支持到宜家就知無撐錯嘅黃店😎店內文宣可能同佢由漫畫砌成嘅牆紙一樣多kekee 開業時係先認識佢獨特嘅「花見月」流心蛋 脹卜卜到好似荷包嘅蛋白裝起半熟蛋黃 次次都好期待咬開佢🤩食襯拉麵都有「花見月」唔啱嘅揀溏心蛋又得 到宜家多咗咁多特式魚生小食 仲要係大埔數一數二抵食嘅日式小店 實在太抵撐💪🏿💪🏿。。。🦔👉花見月和風牛肉飯 $55想食牛肉丼黎呢度最啱🤓成日都會係佢同滑蛋牛肉之間掙扎🤣又想食佢招牌花見月 又想食到滑蛋嘅質感… 好彩嘅係即使前者係白飯底 但佢永遠內含滿滿嘅牛肉汁做base 令你無滑蛋都唔會食到乾僧僧🤗而且牛肉片片都夠細薄 成疊加埋好juicy 唔會好多脂肪邊 僥倖嘅話仲會食到幾條金菇hehee 飯底都唔少 成碗食哂肯定你「滿腹」🤭。。。🦔👉滿腹冷烏冬 $55雖然呢碗唔係嗰種大烏冬😂但勝在材料好有誠意的新鮮: 青瓜、多、芝麻八爪魚、螺肉、炸魚皮 係好普通嘅食材 但望住🐙咁大色鮮豔 螺肉大大粒入味 其餘嘅平凡得黎唔hea 烏冬唔洗講啦 真係有讚岐咁Q彈滑嫩 成碗加埋feel到日式料理嗰種簡潔又好真摯嘅感覺💕
。。。🦔

花見月和風牛肉飯