2020-10-12
2018年11月裝修前幫襯後,成個熟食中心就裝修,等咗2年啱啱今日經過見到開返舖,仲改咗新舖名「鴻記茶檔」。肥哥哥老闆依然冇變好好招呼,亦好有禮貌,一邊食一邊傾吓偈,人情味十足👍🏻。早餐只是$31,有沙爹牛面,煎雙蛋,奶茶☕️ 牛肉好新鮮,唔會似有一些茶餐廳預早炒定,擺到硬同吸晒汁好乾好咸,奶茶茶底唔會死苦味,好香好滑。介紹食呢度好出名嘅辣椒油🌶️,好好味,炒得好香好足料,食到有蝦米🦐仔,好似馬拉盞XO醬嘅味道。下次要食其他牛腩雲吞粉面配嚟食吓。見到午餐餐都好抵食,全部$42,尖沙咀真係難搵到。新裝修後,環境好好,好有懷舊感覺,清潔光猛又夠通風,鐵皮頂天花都高咗好多,感覺十分良好。而家開始入秋,冇咁熱,應該成日都可以去幫襯,唔怕邊食邊抺汗。暫時只有3檔開返,今朝我包場,只得我一個食客😄 到我走先有個男客人,見到只有我一枱客就坐咗隔離枱。眼見都只有幾個似係記者或寫文嘅人周圍影相同埋同老闆傾偈,應該係準備介紹呢個熟食中心重新開幕嘅報道。