2010-04-26 51 瀏覽
二選一選中lee間海鮮島...唔知點解我覺得lee度有d南丫島風情海鮮我地o黎啦~~~門面d魚缸冇西貢o個d咁大咁靚, 種類亦都少d, 不過應該夠我地1家4口食o既 前菜$45沙薑雞腳, 發現都好多人order啊~~~ 應該味道唔錯!!! 上到枱熱辣辣出哂煙咁, 賣相一流吸引, 正!!! 一食落去, 味道好好, 配埋d沙薑醬汁絕配, 可以一試, 不過$45/8隻其實有少少貴啊~~~!!! 清炒油麥菜, $38左右, meet到個味道, 唔錯!!! 海鮮item o黎啦~~~蟹粥, 我個人覺得好好味, 基本上佢用一隻蟹去烹調, 所以味道的確鮮, 而且一路食粥又可以食埋蟹, 仲有啖啖o既蟹膏添~~~ 好補啊~ 海膽煮蛋, 其實係第一次咁食, 之前試過海膽炒飯覺得幾唔錯, 因為屋企人唔食生野ma, 今次見人地order煮蛋, 咁我又試下啦~ 一半屋企人讚, 一半人彈, 真係好壞參半, 可能鍾意食刺身o既朋友們會唔鍾意, 覺得糟蹋左咁新鮮o既海膽, 因為的確咁煮法會變得好老, 但另一方面睇都不失為一個新嘗試, 撈飯一流~~~椒鹽瀨尿蝦, 好巨型啊~ 而且仲有好多膏添~~~ 當你食緊o既時候,
二選一選中lee間海鮮島...
唔知點解我覺得lee度有d南丫島風情

海鮮我地o黎啦~~~

清炒油麥菜, $38左右, meet到個味道, 唔錯!!!

海鮮item o黎啦~~~

椒鹽瀨尿蝦, 好巨型啊~ 而且仲有好多膏添~~~ 當你食緊o既時候, d椒鹽味o向個外殼度, 你一咬落去就侵佔你d味蕾, 正!!! 但每次我食親瀨尿蝦都會整損條脷

蒜蓉粉絲蒸象拔蚌~~~ 好味道, 細細隻唔會好老, 而且口感一流, 正!!! 最重要係新鮮呀..........

炸丸~~~ 到最後都未確定到咁用咩配料去整o既, 因為我地係望住張poster去order!!! 又感覺到都幾多人order同好似幾好味, conclude我覺得似蝦+墨魚....wakaka, 但當然幾好味但唔特別
一般炸物!!!

白灼跳螺, 好似係叫跳螺
, 似東風螺咁o既, 嘩~~~ 超級好味, 第一次食真係讚不絕口, 因為太鮮啦~ 又唔似東風螺d肉有時會好硬, 佢保持到粒粒都咁彈牙同無沙, 只需要點少少鼓油/辣醬已經好足夠, cool!!!

最後覺得海鮮都ok, 不過略貴, 而且味道唔係樣樣都咁頂呱呱, 家中一寶就覺得一般啦~ 但難得入到o黎都襯埋個風景o既!!!
2010-04-05