2022-03-17
🚦the coffeeology(銅鑼灣)☕️Tiramisu☕️$686.5/10【名過於實】冇諗過會食到😍因為平時係星期五六日先提供,今日星期一咁啱因為情人節就比我買到,有啲驚喜同開心🥳順帶喺到祝大家都情人節快樂❤️有情人終成眷屬,冇情人單身貴族😉回歸正題❕一開始問會唔會一個人食一個too much😳店主話都重空氣感,所以冇問題👍而一上到嚟就知完全唔係問題,因為都細份🙌不過食落反而冇店主講嘅空氣感,取而代之嘅係好厚實嘅mascarpone cheese,非常挺身🥸同我想像嘅tiramisu口感啲距離🗺至於手指餅就浸得有少少太濕💦見到食完個底都係酒😗味道嚟講都係同我想像有出入🥺主調係mascarpone cheese層入面嘅蛋味,好可惜,因為佢係有咖啡酒味,但個人認為太淡了唔夠香🍷整體來講,味道合格但我麻麻因為冇乜咖啡酒味同埋我自己比較鍾意一啲軟身啲嘅tiramisu😢整體8/101️⃣老實講,淨係計食物嘅話,CP值都幾低,但係去得Cafe就當然唔係淨係食食物,仲要食埋佢嘅氣氛🍹咁我就覺得會比較值得😚2️⃣佢嘅環境非常舒適,雖然唔係好寬敞,但至少都盡量令到唔同枱之間有少少空間,而且即使有人keep
☕️Tiramisu☕️$68
6.5/10
【名過於實】
整體8/10
2️⃣佢嘅環境非常舒適,雖然唔係好寬敞,但至少都盡量令到唔同枱之間有少少空間,而且即使有人keep住排隊都好,店員都唔會見你食完就拎走你隻碟趕你走🧡
3️⃣服務好好,幾個店員全部都好熱心,好為客人着想,我問唔同嘅問題佢哋都好有禮貌咁答返我🥰🥰🥰真係好Service到我覺得值回票價
4️⃣略有所聞係要排隊嘅,我本身估都要排返15至30分鐘,但最後5分鐘就有位🙏可能都係因為我星期一嘅五點左右先去到🕔但店舖嘅位置真係唔多,大約15個only,所以如果大家係平日旺時間去嘅話就要留意吓啦⚠️
💌如果鍾意我嘅分享,請follow我啦💌