2018-11-07 150 瀏覽
久仰「一芳」大名一段時間,上年第一間「一芳」係朗豪坊開左首間分店,人9成都係貪新鮮嘅動物,人籠不絕,聽說等一個鐘以上。。。可惜小妹耐性欠奉,要我等一個鐘我諗我會發狂。隔左咁耐我直情係忘記左佢到左今日,佢終於開到元朗喇,我經過嘅時候先將佢重新記起,所以就決定一試喇。一芳水果茶 $33 - 第一次點會唔點佢「名物」水果茶呢,我叫左大杯,微微糖/少冰。配料有蘋果橙各2-3塊,同熱情果籽,份量老實說有點少。飲落茶味偏淡同有淡淡果香,如果重口味嘅人會覺得佢冇味,但我對飲品個人不愛太甜,所有覺得控制得OK嘅唔會過甜過酸,有時出面飲到果D酸到驚,但整體感覺並不突出。飲完有少少慶幸我最初冇為左佢花一個鐘去等,但我間唔中路過口痕都去幫襯下嘅。

隔左咁耐我直情係忘記左佢

2018-11-06
5 分鐘 (外賣自取)
$33 (宵夜)