2005-03-30
29/3同男友去左食,lunch time係12:00-2:00,$43(要加一,即$47.3)12:05去到經已有好多人,多以中老年食客為主~野食方面都ok得喎,d野食夠熱,幾新鮮,野食都密密出,重會成日轉換,唔錯,then最緊要係d菜唔多油,(平時既我出街食飯都會用d水過一過d肥膩既食物,但係今次我都懶得過水,因為其油膩程度可接受)FOOD大致有以下炒飯&炒米粉各一/椒絲”fu"乳炒椰菜/炒生菜/炸芋頭/炒香菇炒瓜等約10款倒/有幾窩野,如咖哩薯仔,蘿蔔支竹,酸甜豆腐等/有粟米粥(正),有個冬菇羹/點心有叉燒包,粉果(好食),燒賣/甜品小食方面令我有d意外,估唔倒會有即製格仔餠(有花生醬,牛油,士多啤梨果醬,煉奶)d格仔餠重好足料下,夠厚,好好食/麥芽夾餠,自製既,有埋竹籤俾你/烚芋仔,蕃薯(出得唔多)/齋滷味(唔錯)/有盤有d糖漿淋於炸野面既野,味道似馬仔,ok啦/炸芋條(有d砂糖0係面)/紫米糕,馬蹄糕,椰汁馬豆糕,水晶糕(紅豆,花生醬,奶皇)/一碗碗熱燉旦又係唔多出)大約有咁多野食啦,$40幾蚊有咁多野食抵到爆啦,但係d侍應就真係唔係好掂,無d笑容,成個木頭人咁,then呢度
大約有咁多野食啦,$40幾蚊有咁多野食抵到爆啦,但係d侍應就真係唔係好掂,無d笑容,成個木頭人咁,then呢度d位都迫迫0地,唔係太好,但總括黎講,真係好食得過!
*好似5,6日公眾假期$45,下午荼日日都有,3:00-5:00,$35(加一),記住初一十五&齋期無自助餐供應!