2019-08-24 35 瀏覽
係荔枝角做開野,咁岩撞到舊同事,梗係要搵個地方坐底傾下計喇。行到黎宇晴匯,一眼呢間閨蜜嘅招牌吸引左仲有珍珠奶茶飲,就佢喇😍簡單嘅裝修,仲用左茶葉去裝飾,感覺都幾舒服。閨蜜珍珠奶茶奶茶底唔係濃厚,而係比較fresh 嘅,好岩夏天。黎就係有陣花蜜的味道慢慢走出黎,好香,好特別。珍珠都做得唔錯,唔會太韌。秘製原粒鳳梨梳化秘製的鳳梨醬唔會太甜,配埋梳打岩岩好。本來覺得無咩特別,但當飲飲下,除鳳梨果肉之外,不來仲有檸檬,鳳凰的甜加埋檸檬嘅香,好好味👍仲嗌左兩件法包,一件花生味,一件綠茶味。先講花生,見到第一眼嘅時候,我以為佢整錯左,花生醬唔係啡色架咩?但正當你放落口,就已經可以感受到好濃的花生香,法包唔係平時好硬果啲,反而係好軟淑👍咁綠茶法包就淨係講個綠茶醬喇。綠茶醬都係當你放落口,就已經可以感受到好香的茶味。提提你,綠茶醬我自己就覺得你偏中綠茶口味,而唔係日式的抹茶口味。,不過係好食嘅!總括黎講,野食野飲都唔錯,同埋商場人流唔多,所以真係可以比你靜靜地傾到計👍

仲有珍珠奶茶飲,就佢喇😍

簡單嘅裝修,仲用左茶葉去裝飾,感覺都幾舒服。

閨蜜珍珠奶茶

秘製原粒鳳梨梳化

仲嗌左兩件法包,一件花生味,一件綠茶味。
咁綠茶法包就淨係講個綠茶醬喇。