2021-04-15 555 瀏覽
喺討論區D人講到沁沁麵好食到識飛咁🧐,今日同朋友專登去東區法院傍聽,其實就係要試吓呢間叫沁沁麵。我哋點咗討論區最多人推薦嘅人蔘雞湯麵、大胃王秘撈麵、醉雞卷同羅漢果茶。人蔘雞湯麵呢個湯比較溫和,清甜味重過藥材味,飲落好好飲幾舒服😋,材料同麵就普通,但係隻旦好入味好好食,下次可以試吓配米線。大胃王秘撈麵隻冬菇好好味,又大件又腍又入味😋,個汁甜甜地好開胃。醉雞卷就麻麻哋,酒味不太夠,雞肉就幾嫩滑。羅漢果茶唔多似以前飲開果D,幾濃味幾好飲,令我以後對羅漢果茶改觀,凍飲仲透心涼。一生人第一次寫食評,係因為一邊食一邊感受到小店很有誠意,嘢食啱唔啱食都係其次,但係每位店員都係落力去招呼客人,食物又盡力做到最好,值得加許💪🏻