2023-11-13 1168 瀏覽
以前去俄羅斯旅行食過當地嘅甜品,除左係高級餐廳食到嘅甜品真係令人眼前一亮之外,普遍cafe同快餐店都係偏甜同偏厚實,全部都係熱量炸彈黎所以之前未有實體店嘅時候,都有留意到呢間社交平台shop,但冇咩興趣買😂今次屋企人經過買番黎終於可以滿足個好奇心喇👍🏻👍🏻先講總結:口感同質地偏厚實,同印象中嘅熱量炸彈差唔多。但經過調整更適合香港人口味,整體更加精緻細件冇咁飽滯,同埋甜度降低左更加容易接受。 對俄羅斯甜品有興趣嘅可以試吓,整體比俄羅斯散件好食😂開心果味中間與其話蛋糕卻更似餅乾但餅乾唔係酥脆,而係濕潤軟綿嘅口感,整體感覺餅乾比蛋糕更厚重。啲cream偏水同埋開心果味好淡,主要都係食到甜味。食多兩啖就唔想食了,螞蟻人可以一試。蜂蜜味同樣蜂蜜味欠奉,無論糕體同cream都十分厚實,食食下有種食消化餅夾cream嘅感覺,十分飽肚😂但整體又比開心果輕盈,可能因為冇咁濕😂好處係口味調整過更適合香港人嘅甜度,冇俄羅斯個種螞蟻人嗜甜嘅程度😂朱古力味朱古力味濃郁!比蜂蜜味更好食!朱古力鏡面係苦甜味可以中和番糕體嘅甜膩!最推薦朱古力味!係唯一可以清曬嘅味道!最後附上俄羅斯旅行嘅時候影低嘅千層蛋糕(雖然好平同
今次屋企人經過買番黎終於可以滿足個好奇心喇👍🏻👍🏻

先講總結:口感同質地偏厚實,同印象中嘅熱量炸彈差唔多。
對俄羅斯甜品有興趣嘅可以試吓,整體比俄羅斯散件好食😂

開心果味
中間與其話蛋糕卻更似餅乾

蜂蜜味

朱古力味

最後附上俄羅斯旅行嘅時候影低嘅千層蛋糕(雖然好平同好大件但伏已中的)
外賣送餐