2016-04-13 1042 瀏覽
成日想lunch去APM間Made in HK食但次次都大排長龍,咁梗係唔洗諗都知無可能食倒。所以我特登約朋友仔星期二夜晚去,終於比我食倒你喇!餐廳非常寬敞,而且除了一般座位外更有高檯,格外有氣氛。我叫左個晚市套餐,盛惠$178,有頭盤,有main course同有餐飲,於這種類型的餐廳叫做可接受啦!頭盤有沙律同蕃茄湯選擇,我就要左沙律。份量比我想像中大,啲菜好新鮮,完全無苦味。但醬汁略嫌過酸,不是太岩我口味,但幾開胃嘅。主菜我點了肉眼扒拼大蝦配薯菜,賣相不俗,各樣餸菜都很豐富。肉眼扒雖然不是厚切,但勝在大塊,而且牛味濃郁。不過我明明叫medium但比左七成熟我,口感對我而言太硬了。不過大蝦倒是誠意之作,除了夠大隻外,肉質亦好新鮮,配上些許黑椒及醬汁,值得一試。另外仲加左個小食西班牙大蒜蝦配多士,好惹味,因為啲蝦好大隻,沾上濃濃蒜蓉味的熱油,非常值得一試呢!餐飲我點了熱朱古力,無咩特別嘅正常朱古力味。總括而言,我覺得餐廳表現叫不過不失,環境唔錯,可以一試。

餐廳非常寬敞,而且除了一般座位外更有高檯,格外有氣氛。

沙律
肉眼扒拼大蝦配薯菜
西班牙大蒜蝦配多士

餐飲我點了熱朱古力,無咩特別嘅正常朱古力味。

總括而言,我覺得餐廳表現叫不過不失,環境唔錯,可以一試。

2016-04-13
西班牙大蒜蝦配多士