2019-11-19
其實原本想喺樓上的一鍋堂打邊爐,可惜見到門口已經排長龍。非常肚餓的我於是去下面花園餐廳鋸扒。依間花園餐廳環境頗大,客人不多,所以環境幾寧靜又舒適,兩個人都被派楚四人座位。由於非常肚餓嘅關係,忘記咗幫熱辣辣嘅牛油餐包及餐湯拍照留念。我的餐湯是紅湯,微辣帶點酸,而且入面配菜不少有紅蘿蔔、生菜、及兩小舊牛肉。白湯是朋友叫的,所以無試到。我叫的是巨型T骨牛扒,真是非常之巨型,肉質好亂,但有頗多牛筋位咬不了。今次先發現原來花園餐廳餐牌上冇雞排配豬排系列,反而有雜排系列(可惜朋友不吃牛)而朋友叫的那個羊扒配大蝦呢,羊扒意外地冇蘇味,而且肉質林,感覺非常意外。相反大蝦顯得有點兒遜色,雖然肉質與味道也不錯。但唔算好大隻,見到隔離枱叫咗龍蝦,睇落幾大都幾好食,下次會試下。
白湯是朋友叫的,所以無試到。