2018-08-09 99 瀏覽
平日放工的小聚, 人比較少, 不過大約7點的時間, 人開始越來越多.幸好我地都好快有位~呢次係我第一次黎食.聽過好多次呢間餐廳, 卒之有機會一試!!!雖然係正正處於炎炎的夏天!!但係唔會阻到我地想食火煱既慾望一入餐廳有條長長既樓梯往地庫, 呢度係由下面影返上去...其實個感覺有d陰深, 哈哈,,以為自己去錯左地方 xddd然後內面原來充斥住古式古鄉既氣氛!!!個感覺都唔錯..係一入去果下覺得個冷氣有d凍入面係有呢d屏風隔開, 有私人空間我地嗌左一空好想試既美人鍋做湯底.由於個煲比較大, 所以要多少少時間先可以滾. ;一滾起就急不及待要飲下個湯喇....嘩, 撈下撈下, 發現原來入面有勁多果d 桃膠 (應該係咁叫呱睇menu). . 由於個湯太甜, 又好入味, 我飲左兩碗先收手。建議大家都撈起d 膠食下先..補身呀嘛!! 邊爐完有可能溶晒ga.. 我地兩個人食..嗌左5-6樣食物, 都夠晒有特了本身對於佢有點點期待, 但佢入口略為淡, 少了d 甜味, 我指既唔係佢要加糖既甜.而係冇乜桂圓果種甜味呢成餐飯都ok..好夠飽的.驚唔夠就嗌個粉la我地食左個寬條麵 個口感呀, 質感幾特別既~
幸好我地都好快有位~

呢次係我第一次黎食.
聽過好多次呢間餐廳, 卒之有機會一試!!!

雖然係正正處於炎炎的夏天!!但係唔會阻到我地想食火煱既慾望

然後內面原來充斥住古式古鄉既氣氛!!!
個感覺都唔錯..
係一入去果下覺得個冷氣有d凍

入面係有呢d屏風隔開, 有私人空間

美人鍋
一滾起就急不及待要飲下個湯喇....

我地兩個人食..嗌左5-6樣食物, 都夠晒有特了

杞子菊花圓肉露
而係冇乜桂圓果種甜味呢

成餐飯都ok..好夠飽的.
驚唔夠就嗌個粉la

我地食左個寬條麵 個口感呀, 質感幾特別既~
2018-08-08
10 分鐘 (堂食)
美人鍋