2024-01-27
今日終於去試咗呢間新開嘅日本吉列豬專門店。餐廳唔係好大,主要係2-4人座位。下午2:15pm左右入到去,冇lunch sets,要主餐牌散叫。選擇都幾多,除咗招牌炸豬扒飯定食,仲有拉麵🍜、火鍋🍲、咖喱🍛、和牛、吉列海鮮🍤。我哋叫咗以下嘅野野:✅吉列豬扒定食$128炸得好脆,炸粉唔厚,亦唔會油淋淋。豬扒唔靭,幾好味😋✅吉列三文魚定食$128三文魚好有魚味,炸到啱啱好,唔會太硬又唔會淋到散晒👍🏻每人有一碗芝麻,整碎佢加啲醬汁同D豬扒/三文魚一齊食。所有定食都有配一碗白飯🍚、一碗麪豉湯🥣、漬物同椰菜。椰菜食完可以再加,係無限添加😊仲有柚子汁同蔴醬可以撈椰菜。✅吉列三文魚$28呢個係散叫。一件炸三文魚球$28,我覺得唔係好抵😅✅蔥花吞拿魚腩米餅$58呢個都係散叫。一件蔥花吞拿魚腩球再加3塊薄薄的米餅,都係唔抵。4個人$550埋單,lunch 嚟講係幾貴。如果真係好中意食炸豬扒嘅可以試吓。
我哋叫咗以下嘅野野:
✅吉列豬扒定食$128
炸得好脆,炸粉唔厚,亦唔會油淋淋。豬扒唔靭,幾好味😋
✅吉列三文魚定食$128
三文魚好有魚味,炸到啱啱好,唔會太硬又唔會淋到散晒👍🏻
✅吉列三文魚$28
呢個係散叫。一件炸三文魚球$28,我覺得唔係好抵😅