2022-10-10
之前上 open rice 見好多人都讚這裏嘅食材高質, 點都要嚟試下.新鮮沙律菜, 好 cutie and juicy 嘅蕃茄 bb.味增湯唔會太鹹左口魚邊壽司, 左口魚有入口即溶嘅感覺, 加上 wasabi, 刺身好快送上赤貝刺身, 係今日嘅飛機貨, 唔使講都知係新鮮, 肉質特別爽厚.大大隻嘅牡丹蝦好吸引, 白色嘅深海池魚, 同樣咁出色.磯燒帆立貝, 剛剛熟, 鮮甜而又肉汁多丼飯一定要食花錦魚生丼, 我數過個 menu 介紹有 13 種食材, 我都記唔到咁多啦 眼見嘅有三文魚, 蟹子, 魚子, 櫻花蝦, 松葉蟹, 甜蛋, 玉子漬, 青瓜....樣樣加埋, 食起上嚟就係, 爽、爆珠、鮮甜, 夢之丼, 有三文魚蓉, 三文魚子, 帆立貝, 牡丹蝦, 海膽, 松葉蟹, 左口魚邊, 雖然這個丼飯材料較少, 但勝在份量夠多, 選料上承, 果然係鎮店之寶 大滿足的一餐
味增湯唔會太鹹
刺身好快送上
大大隻嘅牡丹蝦好吸引, 白色嘅深海池魚, 同樣咁出色.
磯燒帆立貝, 剛剛熟, 鮮甜而又肉汁多
丼飯一定要食
大滿足的一餐