2022-07-08
位於上環嘅nuts donut 主打美式油炸糖霜doughnut。小店由網店起家,每日新鮮製造提供多款限時口味比大家選擇。📌Lemon poppyseed 📌Classic glazed 📌Cinnamon sugar 📌Vanilla cream filled, choco glaze ,shaved white choco 📌Chocolate ganache 📌Apple crumble 好推薦佢哋嘅classic glazed🫶🏻麵包好松軟,糖霜取替砂糖甜度適中唔會死甜,感覺似krispy kreme嘅少糖版。Lemon poppyseed 幾fresh,食落微酸幾開胃,檸檬配上罌粟籽一齊食幾有咬口,整體口感還不錯。至於朱古力味,採用黑朱古力味道較濃郁,唔會食落有膩嘅感覺。整體而言,呢間幾啱唔中意食太甜嘅朋友仔🤍因為出面嘅doughnut 鋪多數都好膩,落好多砂糖同偏油。但呢間嘅doughnut 食完無負擔,就算一次食兩個都無問題🤭
📌Lemon poppyseed
📌Classic glazed