2022-12-27
港女ℎ𝑖𝑔ℎ 𝑡𝑒𝑎我黎喇🤤全港預約最困難下午茶✨要每個月1號9點上官網搶位,好彩另一半有相熟朋友,幫我book到weekday食🙏🏼5點食,好飽喇當埋晚餐😂個人認為鹹點比甜點出色。🫖𝑇𝑒𝑎🫖 坐低冇耐,職員會問客人想要咩咖啡或者茶先,我就揀咗𝐶ℎ𝑜𝑐𝑜 𝑀𝑖𝑛𝑡 𝑇𝑟𝑢𝑓𝑓𝑙𝑒,松露香氣氛十足🖤另外都feel到少少朱古力味🤎🥪𝑆𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑦🥪先開場嘅食物系黑松露撻+𝑝𝑎𝑟𝑚𝑎 ℎ𝑎𝑚 𝑡𝑜𝑎𝑠𝑡 +4款特色三文治,味道令人驚艷!黑松露野菌撻好鬆脆👍🏼野菌香氣十足🍄🦐蟹籽蝦肉裡面蝦肉口感實在,味道新鮮,表面就一粒粒,口感不一樣,兩者同樣好味。🥚黑松露蛋沙律黑松露味吾明顯,相對一般。💚魚子醬香草煙三文魚🧡呢個真系好有驚喜!香草味道明顯🌿魚子醬高級🤤🦃芝士火雞高級版芝腿治😂味道都👌🏼🧁𝑆𝑤𝑒𝑒𝑡𝑠🧁品嚐完鹹點後有scone配以香橙醬🍊+士多啤梨醬🍓食落少少粉,正常質素,個人中意沾上clotted cream。接着有期間限定𝑿'𝒎𝒂𝒔 𝑨𝒇𝒕𝒆𝒓𝒏𝒐𝒐𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑺𝒆𝒕甜點香橙mousse🍊榛子醬泡芙🌰覆盆子奶凍💗香橙mousse清新可口,mousse部分出奇地不太膩。榛子醬泡芙榛子美味,覆
🫖𝑇𝑒𝑎🫖
🥪𝑆𝑎𝑣𝑜𝑢𝑟𝑦🥪
黑松露野菌撻好鬆脆👍🏼野菌香氣十足🍄
🦐蟹籽蝦肉
🥚黑松露蛋沙律
黑松露味吾明顯,相對一般。
💚魚子醬香草煙三文魚🧡
品嚐完鹹點後
有scone配以香橙醬🍊+士多啤梨醬🍓
接着有期間限定
𝑿'𝒎𝒂𝒔 𝑨𝒇𝒕𝒆𝒓𝒏𝒐𝒐𝒏 𝑻𝒆𝒂 𝑺𝒆𝒕甜點
香橙mousse🍊榛子醬泡芙🌰覆盆子奶凍💗香橙mousse清新可口,mousse部分出奇地不太膩。榛子醬泡芙榛子美味,覆盆子奶凍質感細滑。
🛒𝑃𝑎𝑠𝑡𝑟𝑦 𝑇𝑟𝑜𝑙𝑙𝑒𝑦🛒
甜品車到了😍滿滿的甜品令人愛不釋手💕因應聖誕節有節日甜品薑餅人、星星波波⭐️雪花朱古力❄️另外有榛子撻🌰餐廳招牌拿破崙(朱古力味)、雜莓忌廉蛋糕。星星波波內藏香橙忌廉,雪花朱古力太甜😅榛子撻皮好脆!朱古力拿破崙擺耐咗仲系好脆😍朱古力吾會太甜。
🛒𝐶𝑜𝑛𝑓𝑒𝑐𝑡𝑖𝑜𝑛𝑒𝑟𝑦 𝑇𝑟𝑜𝑙𝑙𝑒𝑦🛒
呢個吸引度對我黎講就真系好低🙈似一般連鎖餅店蛋糕,有粟子蛋糕、朱古力卷蛋、瑪德蓮蛋糕、聖誕樹red velvet蛋糕,淨系食咗瑪德蓮蛋糕🫢朋友話聖誕樹戈款好甜🙊