2023-05-03 46 瀏覽
水門雞飯好似有好幾間分店,行經旺角呢間見到裝修都幾有泰國牌檔feel又有人排隊應該唔錯咁就入去食下。入到去坐低店員就俾咗QR code我哋自己落單,好快就嚟咗個胡椒湯,睇落清清地但又好夠味,朋友就order 左雙拼雞飯即係海南雞加炸雞lunch set (估唔到假日都有lunch set 又幾抵),海南雞好滑而雞油飯都出色,香得黎唔太油,反而炸雞麻麻,下次可以淨叫海南雞飯。 另外叫左雞肉串燒,點埋個沙嗲醬好正,好入味又唔乾。我叫左肉碎蛋飯,肉碎好多但味道唔係我地平時食開果種味道,有少少甜甜地,粒蛋對我黎講有D生,下次試下金邊粉應該會好D(見隔離枱order 左個樣幾有鑊氣,蝦肉幾大隻),反而泰式炒通菜炒得好入味又夠淋,份量都唔小。Overall 黎講價錢唔貴,會再encore!!

Overall 黎講價錢唔貴,會再encore!!