2025-01-16
呢間餐廳係2014年由日本人開設嘅正宗拉麵店。之前夜晚過嚟食,發現冇沾麵成日賣哂,今日特登約朋友lunch過嚟食,終於食到佢個沾麵,完成到心願啦!😋🍜★̆̈ 辣三枚肉沾麵(300g) $110 🌶🍜 沾麵可以揀熱麵或者冷麵,我揀咗熱麵,麵條掛汁能力好高,咬落Q彈,配埋濃郁嘅辣味湯底,食落暖笠笠☺️肥美嘅三枚肉好出色,外面炙燒過,食落入口即融,香氣十足,食落口感好豐富 ★̆̈ 牛筋BLACK沾麵(300g) $110 🥩🍜 呢款沾麵嘅叉燒同辣三枚肉沾麵嘅唔同,相對地瘦啲,但食落一樣香口同唔膩,仲可以加$20再多2塊叉燒。牛筋湯底好香濃,仲埋黑椒吊味,牛筋腍得嚟好有嚼勁 🤤★̆̈ 餃子 $40 🥟✨ 外皮煎得香脆,內餡多汁★̆̈ 章魚燒 $30 🐙🔥 熱辣辣嘅章魚燒配上燒汁,柴魚片同沙律醬一齊食,外脆內軟今個月食拉麵+ follow 店家社交平台即送吉列蝦一隻 😚 吉列蝦炸得好香脆,咪走寶啦!
★̆̈ 辣三枚肉沾麵(300g) $110 🌶🍜
★̆̈ 牛筋BLACK沾麵(300g) $110 🥩🍜
★̆̈ 餃子 $40 🥟✨
外皮煎得香脆,內餡多汁
★̆̈ 章魚燒 $30 🐙🔥
熱辣辣嘅章魚燒配上燒汁,柴魚片同沙律醬一齊食,外脆內軟