2020-04-05
早幾日結婚周年 👰🏻🤵🏻,兩公婆偷閒二人世界出去食lunch🍽,一間心儀已久嘅靚餐廳 ------ 漫花燈火典型港女打卡餐廳,由一出已經靚到嘩聲四起,萬花筒般入口,餐廳內色彩繽紛但異常配合唔會太花,無論係🌺🌸花牆,七彩櫃,圓筒連玻璃樽牆身裝飾,都睇得出設計上嘅巧思。每張檯放上一個萬花筒,既夢幻又勾起童年回憶本身對靚餐廳食物質素不抱太大期望,但呢一餐絕對超水準😱🤩😋• 富士山的雲端上檯時一杯白色一杯淺藍,仲有一堆裝飾,侍應叫我哋自己倒,富士山🏔升起咗🤩勁靚勁夢幻!藍橙雲尼拿牛奶唔會太甜,好飲!• 慢煮比利時橄欖豬鞍超厚身豬鞍🍖實在要慢煮先可以保持咁嫩滑,切開時中間仲係少少粉紅色,咬落肉汁爆晒出嚟• 黃金蟹肉黑橄欖醬意粉相當多份量嘅蟹肉淋喺意粉上🍝,食到尾仲有蟹肉喺碟底,落足本• 潘多拉的盒子限量供應嘅招牌甜品🍨,糖膠整成嘅罩蓋住鮮果撻,用附上嘅小木槌敲爛罩有gimmick。鮮果撻內餡好surprise地用上berry 雪芭一間咁靚咁好食嘅餐廳,仲要有優惠50%off,埋單唔使$500,非常滿足!正想bookmark做食堂以後紀念日唔使煩,點知今朝有朋友send單新聞嚟,業主收返間舖做到
本身對靚餐廳食物質素不抱太大期望,但呢一餐絕對超水準😱🤩😋
• 富士山的雲端
• 慢煮比利時橄欖豬鞍
• 黃金蟹肉黑橄欖醬意粉
相當多份量嘅蟹肉淋喺意粉上🍝,食到尾仲有蟹肉喺碟底,落足本
• 潘多拉的盒子
正想bookmark做食堂以後紀念日唔使煩,點知今朝有朋友send單新聞嚟,業主收返間舖做到31號😫
雖然寫完食評大家都未必食得切,不過都好希望記低呢次美好嘅回憶