2022-07-21
今日同朋友晚飯講起想食米線,於是就喺旺角搵到呢一間主打石鍋米線嘅舖頭。呢一間店唔單止淨係做米線,佢都仲有蒸飯石鍋飯等等,最正嘅一點就係佢又做埋串燒,今日都嚟舖頭呢度座位都幾舒服。我哋嗌咗一個三餸嘅石鍋米線,我哋就揀咗啲平時喺其他米線鋪食唔到嘅餸啦,點咗佢哋嘅時候十八怪照通炸醬,香辣蕃茄牛助條,仲有封門牛肉,我哋配左佢個香辣金湯,一上枱成窩米線熱辣辣,啲湯底好香,辣得好過癮,炸醬好入味,牛肋條都夠大件好香口!另外我點咗個瑤柱蒜蓉海鮮荷葉飯,呢個飯真係一流,啲蒜蓉同荷葉嘅香氣比啲飯吸收曬,食落真係好香口,越食越開胃,啲海鮮都唔差,蝦同帶子都好新鮮,用料唔錯,個飯份量夠曬兩個人食!嚟到當然都要試吓佢哋嘅串燒喇!我哋叫咗佢嘅茄子,成條咁燒,好香孜然未。個墨魚頭超級爽口,牛丸同牛舌都燒得好入味,羊肉串同牛柳串啲肉質燒得好嫩又多汁!嚟到一定記得要食埋佢哋嘅串燒!